Rólunk

"Senki sem mondta, hogy könnyű lesz!"

A TOTO SPORT TÖRTÉNETE

2013

A Toto Sport megalakulása előtt, 2013 Áprilisában Urbancsok Tamás, Toto – aki ekkor még a BHSE cselgáncs versenyzőjeként végezte napi sporttevékenységét – az edzések hatékonyságának növelése érdekében elkezdi ötvözni a korábban judoban már jól ismert és alkalmazott funkcionális köredzéseket, a különböző Amerikában akkor már egyre népszerűbb funkcionális edzésbőlből átvett elemekkel.

Eleinte barátjával, csapattársával, a többszörös országos bajnokkal, U23-s EB döntős és számos nemzetközi sikert elérő Krizsán Szabolccsal közösen végezik ezeket az erőnléti edzéseket. Tamás 2013 végén a tatamitól egyre inkább a cross irányába fordult. Ezeknek edzéseknek megismerésére és elsajátítására összpontosít és szenteli az idejét, amire több sporttársa is felfigyel. Egyre több aktív cselgáncsozó, birkózó csatlakozik a csapathoz. Köztük van Fónay Zsolt, masters országos bajnok, masters európa bajnoki 3. helyezett cselgáncsos is.

2014

A BHSE 3 hónapos próbaidővel kéri fel cselgáncs erőnléti edzőnek a felnőtt és a junior korosztály élére. Tamás újszerű edzésmódszerének eredményei hamar megmutatkoztak, ezért 2014 Januárjától, a BHSE hivatalos erőnléti státuszában készíti fel az egyesület versenyzőit a világversenyekre. 2014 második felében Toto már gyakran 15-20 főt számláló csoportoknak, napi 3-4 edzést tart. Ahová a profi sportolók mellé már legalább annyi hobbista is csatlakozik. A profi sportolókból és az amatőr mozogni vágyókból a folyamatos edzések egy igazi csapatot kovácsolnak össze. Ennek eredménye, hogy 2014 szeptemberében első helyezést ér el a Toto Sport csapata a Legion Run akadályfutóversenyen.

2015 eleje

A Toto Sport fejlődése minden téren megmutatkozott: edzésről-edzésre újak és újak csatlakoznak és az aktív tagok száma már meghaladja a 100 főt. Az edzésekhez nélkülözhetetlen eszközök rendelkezésre állnak, így az edzések még több cross elemmel bővültek. A csapatból ekkor néhányan már amatőr versenyekre készülnek az edzéseken. 2015 májusában, Székesfehérváron a Crossmajális volt az első cross verseny, melyen Toto Sport tagjai megmérették magukat. Stadler-Hegedűs Téna és Somi Zsuzsi a dobogó két legfelső fokán végeztek, a férfiaknál pedig Stadler András bronz érmet szerezte meg.

2015 vége

2015 októberében a Toto Sport csapata kinőtte a BHSE falait, és átköltözött a Gym City-be, ahol egy erre kialakított kb. 250 m2 területű teremben zajlanak az edzések. A költözéssel nem csak új otthonra, de még több eszköz is segítette az egyesületet a profi edzésmunkában és a versenyekre való felkészülésben. Az eredmény hamar megmutatkozott: 2015 decemberében az Ironcross Challenge kupán a Toto Sport tagjai szerezték meg a dobogó legfelső fokát. a férfiaknál és a nőknél egyaránt.

2016

A sikerek tovább folytatódtak, és az öt hetes kvalifikációjú Best Crossfighter döntőn ismét két női versenyzőnk ért oda a legjobbak közé: Somi Zsuzsi a 4. helyet, míg Stadler-Hegedűs Téna ismét 1. helyet szerezte meg.

Ne maradj le az újdonságokról!