Blikk készített cikket Fábián Melinda MMA-versenyzővel

Blikk készített cikket Fábián Melinda MMA-versenyzővel

A Vasárnapi Blikk készített cikket Fábián Melinda MMA-versenyzővel, aki az erőnléti tréningjeit a Toto Sportban végzi Tamás-Szora Lóránd edzőnk irányításával Budapest —Kevesen hinnék, hogy egy mosolygós, szőke lány Magyarország egyik legkeményebb ketrecharcosa. Pedig Fábián Melinda a sotokan karate, a kempo, a thai box, a birkózás és az ökölvívás fogásait is kitanulta, s most ezeket ötvözve éri el sikereit MMA-versenyzőként. Az 57 kg-osok között küzdő sportoló álma, hogy a legrangosabb amerikai szervezet, az UFC világbajnoka legyen. Minderre heti 12-15 edzéssel készül. A Vasárnapi Blikk egy erőnléti tréningjére kísérte el a versenyzőt.


– Sokan meglepődnek, ha elárulom, mivel foglalkozom. Számomra azonban teljesen természetes, hogy ringben vagy ketrecben harcolok. Tizenkét esztendős korom óta gyakorlom a küzdősportokat, ez az életem – mesélte Fábián Melinda, aki valóban mindent a sportnak rendel alá. Három éve például az autóját is eladta, hogy részt vehessen Las Vegasban az UFC egyik tehetségkutató show-ján, ahol hat hétig egy valóságshow keretein belül követhették figyelemmel a felkészülését és egy mérkőzését az amerikai tévénézők.


A ketrecharcosként öt győzelmet, négy vereséget és két döntetlent elérő Fábián most egy márciusi szlovákiai gálára készül. – Napi két-három, heti 12-15 edzésem van munka mellett – mondta a sportoló, aki az ökölvívó-, birkózó- és egyéb küzdősport-foglalkozások mellett most külön erőnléti edzéseket is végez, hogy minél jobb legyen. – Heti háromszor járok külön erőnléti tréningre a Toto Sport termébe. Itt Crossfit jellegű gyakorlatokat végzünk Tamás-Szora Lóránd edzővel, ötvözve a saját testsúlyos gyakorlatokat a kettlebelles feladatokkal és az olimpiai súlyemeléssel. Bevallom, utóbbit különösen megkedveltem. S persze az sem mellékes, hogy sokat javult az állóképességem, valamint az erőnlétem.


Összetett feladat Az erőnléti edző feladata különösen összetett Fábián Melinda esetében. – Napi több tréningje van különféle sportágakban, így nagyon kell figyelnem, milyen terheléssel dolgozunk – magyarázta Tamás-Szora Lóránd. – Egyeztetünk a többi szakemberrel, s ezután határozzuk meg, hogy egy adott ciklusban Melinda állóképességét, maximális erejét vagy gyorsaságát fejlesszük.Ne maradj le az újdonságokról!