Toto Sport Team

A Toto Sport története

 

2013

A Toto Sport megalakulása előtt, 2013 Áprilisában Urbancsok Tamás, Toto – aki ekkor még a BHSE cselgáncs versenyzőjeként végezte napi sporttevékenységét – az edzések hatékonyságának növelése érdekében elkezdi ötvözni a korábban judoban már jól ismert és alkalmazott funkcionális köredzéseket, a különböző Amerikában akkor már egyre népszerűbb funkcionális edzésbőlből átvett elemekkel.

Eleinte barátjával, csapattársával, a többszörös országos bajnokkal, U23-s EB döntős és számos nemzetközi sikert elérő Krizsán Szabolccsal közösen végezik ezeket az erőnléti edzéseket.

Tamás 2013 végén a tatamitól egyre inkább a cross irányába fordult. Ezeknek edzéseknek megismerésére és elsajátítására összpontosít és szenteli az idejét, amire több sporttársa is felfigyel.

Egyre több aktív cselgáncsozó, birkózó csatlakozik a csapathoz. Köztük van Fónay Zsolt, masters országos bajnok, masters európa bajnoki 3. helyezett cselgáncsos is.


2014

toto-sport-team-rolunk-3
toto-sport-team-rolunk-4
A BHSE 3 hónapos próbaidővel kéri fel cselgáncs erőnléti edzőnek a felnőtt és a junior korosztály élére.

Tamás újszerű edzésmódszerének eredményei hamar megmutatkoztak, ezért 2014 Januárjától, a BHSE hivatalos erőnléti státuszában készíti fel az egyesület versenyzőit a világversenyekre.

2014 második felében Toto már gyakran 15-20 főt számláló csoportoknak, napi 3-4 edzést tart. Ahová a profi sportolók mellé már legalább annyi hobbista is csatlakozik.

A profi sportolókból és az amatőr mozogni vágyókból a folyamatos edzések egy igazi csapatot kovácsolnak össze. Ennek eredménye, hogy 2014 szeptemberében első helyezést ér el a Toto Sport csapata a Legion Run akadályfutóversenyen.


2015

A Toto Sport fejlődése minden téren  megmutatkozott: edzésről-edzésre újak és újak csatlakoznak és az aktív tagok száma már meghaladja a 100 főt. Az edzésekhez nélkülözhetetlen eszközök rendelkezésre állnak, így az edzések még több cross elemmel bővültek.

A csapatból ekkor néhányan már amatőr versenyekre készülnek az edzéseken.

2015 májusában, Székesfehérváron a Crossmajális volt az első cross verseny, melyen Toto Sport tagjai megmérették magukat. Stadler-Hegedűs Téna és Somi Zsuzsi a dobogó két legfelső fokán végeztek, a férfiaknál pedig Stadler András bronz érmet szerezte meg.

Toto Sport team rólunk

 

Toto Sport team rólunk
Toto Sport team rólunk

 

2015 októberében a múlt év sikerei után a csapat elindul a Spartan Beast versenyen (melyet a Spartan Race európabajnokságaként tartanak számon), ahol az 5. helyen érnek célba.

Molnár Gábor csatlakozásával pedig mégtovább fejlődik a Toto Sport, hiszen az ő vezényletével megkezdődnek a súlyemelő edzések is.

Toto Sport team rólunk
Toto Sport team rólunk

2015 októberében a Toto Sport csapata kinőtte a BHSE falait, és átköltözött a Gym City-be, ahol egy erre kialakított kb. 250 m2 területű teremben zajlanak az edzések.

A költözéssel nem csak új otthonra, de még több eszköz is segítette az egyesületet a profi edzésmunkában és a versenyekre való felkészülésben.

Az eredmény hamar megmutatkozott: 2015 decemberében az Ironcross Challenge kupán a Toto Sport tagjai szerezték meg a dobogó legfelső fokát. a férfiaknál és a nőknél egyaránt.

Toto Sport team rólunk

2016

A sikerek tovább folytatódtak, és az öt hetes kvalifikációjú Best Crossfighter döntőn ismét két női versenyzőnk ért oda a legjobbak közé:

Somi Zsuzsi a 4. helyet, míg Stadler-Hegedűs Téna ismét 1. helyet szerezte meg.

Folyt. köv.

Toto Sport team rólunk
Toto Sport team rólunk
Toto Sport team rólunk
Toto Sport team rólunk

Kosár
A kosár üres.
Tovább vásárolok