fbpx

Rólunk

“Senki sem mondta, hogy könnyű lesz!”

MÚLT / JELEN / JÖVŐ

A TOTO SPORT TÖRTÉNETE

2013 Áprilisában Urbancsok Tamás, Toto – ekkor még a BHSE cselgáncs versenyzőjeként végezte napi sporttevékenységét – az edzések hatékonyságának növelése érdekében elkezdte ötvözni a korábban judóban már jól ismert és alkalmazottfunkcionális köredzéseket, és különböző a tengerentúlon – akkor már egyre népszerűbb,- CrossTraining-ből átvett edzés struktúrával, eszközökkel, metodikával.

A BHSE Judo szakosztálya 3 hónapos próbaidővel kérte fel cselgáncs erőnléti edzőnek a felnőtt és a junior korosztály élére. Újszerű edzésmódszerének eredményei hamar megmutatkoztak, ezért 2014 Januárjától, a BHSE hivatalos erőnléti státuszában készítette fel az egyesület versenyzőit a világversenyekre.

Szakképzett edzők

Tökéletes funckionálisan
felszerelt edzőterem

Családias hangulat,
támogató közösség

2014 második felében

a „profi” versenyzők felkészítése mellett, a civil sportolni vágyóknak tartott napi 3-4 edzést is, akikből gyakran 15-20 főt számláló csoportok alakultak. Tehát ekkor a profi versenyzők mellé már legalább annyi „külsős” amatőr sportoló, sportkedvelő, hobbista is csatlakozott. A profi sportolókból és az amatőr mozogni vágyókból a folyamatos edzések egy igazi csapatot kovácsoltak össze. Ennek eredménye, hogy 2014 szeptemberében első helyezést ért el a Toto Sport csapata a Legion Run akadály-futóversenyen és szinte minden kategóriában csapatként az elsők között végzett az akkortájt induló és meghnosodó SPARTAN RACE-eken is.

2015 októberében

az elmúlt év sikerei után a csapat elindult a SPARTAN TRIFECTA sorozaton, amit minden résztvevője sikeresen teljesített, sőt a legjobb és legnépesebb csapatok között említették a Toto Sport-ot európai szinten.

2015 októberében a Toto Sport csapata kinőtte a BHSE falait, és átköltözött a Gym City Office Aerobic termébe, ahol egy funkcionális edzésre kialakított, megközelítőleg 250 m2 területű teremben zajlottak az edzések.

2016-ban

már több hazai CrossTraining versenyen vettünk részt, ahol rendre komoly helyezéseket, érmeket szereztünk, és úgy tértünk vissza a „főhadiszállásra”.

Újabb egy év elteltével lehetőség nyílt a klub élete folyamán először, hogy saját terembe költözzön, nem is akármilyenbe. Budapest szívében a Béke tér közelében sikerül kialakítanunk és beköltöznünk egy 550 m2-es terembe. Közösségünk új sportágat hozott be a palettára, megalakítottuk a Toto Judo-t. Ettől az időszaktól jelenthetjük ki, hogy egyesületté váltunk.

2019-ben

Mamira Luca, ifjúsági judo versenyzőnk megnyerte a korosztályos Világ-bajnokságot és második helyezést ért el az Európa-bajnokságon, ezzel az év egyik legeredményesebb klubja lettünk judo sportágban. Az egyesület megalakulása óta judósaink számos magyar bajnoki érmet és helyezést gyűjtöttek be, létszámuk évről évre gyarapszik.
Az egyesületi rangsorban is sikerült folyamatosan feljebb törnünk.
Ami a CrossTraining részlegünket illeti, újabb és újabb edzés típusokkal bővülünk. Megjelentek és beépültek órarendünkbe a MOBILITY, GIMNASZTIKA, SÚLYEMELŐ edzések. Az edzésszámok és edzés lehetőségek azóta is folyamatosan bővülnek.

2020 és 2021 eleje

kihívásokkal teli évek voltak, azonban kemény munkával, rengeteg odafigyeléssel és a körülményekhez történő alkalmazkodással sikerült áthidalnunk a nehézségeket. Magyarországon az elsők között reagáltunk a COVID vírusjárványra az edzések terén, és helyeztük át edzéseinket az online térbe pillanatok alatt. Az interneten és közösségi médiás felületeken történő folyamatos, mindennapos edzések olyan sikeres lettek, hogy több együttműködő partnerrel tudtunk később együtt dolgozni (Blikk, Viziladba Szövetség, Magyar Atlétikai Szövetség, Magyar Judo Szövetség…), hogy „házhoz” vigyük a sportot és egészséget az embereknek, sportolóknak, gyerekeknek…

2021 végére

a nem éppen optimális körülmények ellenére is, eljött a bővítés ideje. Jelenleg is a folyamatban a főváros egy frekventált környékén a Toto Sport egy újabb termének kialakítása, ahol hasonlóan a központi termünkhöz, crossfittel, funkcionális fitnesszel, judoval és brazil jiujitsu edzésekkel várjuk már a nyitástól kezdve meglévő és új sportolóinkat…
A Toto Sport 2 megnyitása 2022 első negyedévében várható.