fbpx

ÁSZF – Általános szerződési feltételek

Tisztelt Látogatónk, Megrendelőnk!

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) határozza meg a(z) Toto Sport szolgáltatás termékértékesítésre vonatkozó általános szerződési feltételeket, a szerződést kötő felek jogait és kötelezettségeit.

A Toto Sport oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével Ön elfogadja a Toto Sport Kft., mint a szolgáltatást adó, termékek forgalmazását végző cég által meghatározott szerződési feltételeket és adatkezelési elveket.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Hatályos: 2020.03.01.-től

A Szolgáltató:
Név: Toto Sport Kft.
Székhely: 1161, Budapest, Rákospalotai határút 75.
Cégjegyzékszám: 13-09-178309 (Fővárosi Törvényszék Cégbírósága)
Adószám: 23944327-2-42
E-mail: info@totosport.hu

A Szolgáltató ügyfélszolgálatot működtet, melynek elérhetőségei az alábbiak:
Levelezési cím: 1161, Budapest, Rákospalotai határút 75.
Mobilszám: 06 31 782 6118.
E-mail: info@totosport.hu

Az ügyfélszolgálati munkatársak e-mailben munkanapokon 8-21 óra között, telefonon hétfőtől péntekig 7-21 óra között érhetőek el a fenti elérhetőségeken. Rendelését és lemondását csak E-MAIL-es formában tudjuk befogadni (info@totosport.hu), melyet az ételszállítást megelőző legalább 24 órával kell megtenni.

Regisztráció, adatkezelés
A honlapon található, étlapon szereplő, illetve web-shopban forgalmazott termékek közül tetszése szerint választhat. A rendeléshez regisztráció szükséges. Szolgáltató tájékoztatja Ügyfeleit, hogy a webáruház böngészése folyamán egyes technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból (IP cím, látogatás időtartama, stb.). Ha Ön először jár a honlapon és még nem regisztrált, (kattintson ide Regisztráció) töltse ki az űrlapot, ügyelve az adatok helyességére, majd a mentés gombra kattintva küldje el regisztrációját! Az esetleges rossz vagy hiányos szállítási cím miatti kellemetlenségek elkerülése érdekében, irányító számát, házszámát, és telefonszámát többször ellenőrizze. Hibás adatok esetén a szolgáltatás nem teljesíthető. A regisztrációhoz jelszó is szükséges. A regisztrációhoz csak az ügylet lebonyolításához legszükségesebb személyes adatok megadása kötelező (név, kapcsolattartó neve, e-mail cím, telefonszám). Az adatokat, a Toto Sport Kft és csapata kizárólag az ügylet lebonyolítása, a szállítás, a megrendelés ellenértékének megfizetése és ennek kapcsán a kapcsolattartás érdekében használja fel, illetve tárolja, azokat jogosulatlan harmadik személyeknek, az Ön előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül nem adja ki. A regisztrációt követően, a továbbiakban e-mail címével és jelszavával tud belépni rendszerbe, és a megadott adatokat is itt módosíthatja. A honlapra történő bejelentkezéskor igénybe vett jelszó átadásából, valamint illetéktelen személy általi felhasználásából eredő károkért a felelősség kizárólag a jelszó tulajdonosát terheli!

Az Ön által megadott adatokat kérelemre a nyilatkozat beérkezését követően haladéktalanul, illetve 2 év inaktivitás után automatikusan törli a Szolgáltató a rendszeréből. Kivételt képeznek ez alól az adattovábbításra is kerülő, bizonylatokon szereplő adatok. Ezeket az adatokat a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § alapján a megrendelést követő nyolcadik év végéig őrzi meg a Szolgáltató.

A regisztrációkor megadott adatok törlése az info@totosport.hu e-mail címen kérhető. A megadott adatok módosítását a félreértések elkerülése miatt kizárólag Ön tudja elvégezni. A Szolgáltató kötelezi magát arra, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. Törvény, valamint az adatkezelésre vonatkozó egyéb hatályos jogszabályok rendelkezéseit megtartja, és azoknak megfelelően kezeli a felhasználók által megadott adatokat. A regisztrációkor Ön ezen Általános Szerződési Feltételek megismerésével és elfogadásával kijelenti, hogy adatszolgáltatása önkéntes, egyúttal hozzájárul adatainak a fentiek szerinti kezeléséhez.

Fizetés
A rendelés folyamán választhatja ki a fizetési módot. Elfogadó azonos a szolgáltatóval. Jelenleg csak a készpénzes fizetés választhatja. Étel átvétel szempontjából két lehetséges opció közül választhat: személyes átvétel a honlapon feltüntetett címen (1135, Budapest, Szegedi út 48/e.) vagy kérhet kiszállítást Budapest terültén felárral.

Készpénzes fizetés esetén futárunknak a heti első szállítás alkalmával kell az aktuális hétre leadott teljes rendelés végösszegét megfizetni készpénzben. Amennyiben a fizetés bármi oknál fogva meghiúsulna, úgy futárunk a következő szállítás alkalmával újra megkísérli a kifizetés lebonyolítását. Ismételt sikertelenség esetén a rendelést felmondjuk, és a további szállítást nem tesszük lehetővé, míg az addig leszállított menük kifizetésre nem kerültek. Az erről kiállított készpénzes számla sztornózásra kerül és az addig teljesített tételeket átutalásos számlával megküldjük. A számlát, az első szállítási napon a termékkel együtt kapja meg. A számlák mindegyike ÁFA levonásra alkalmas.

A megrendelés folyamata, szállítási tudnivalók
A megrendelés folyamata:
Regisztráció után lépjen be rendszerbe e-mail címe és a regisztrációkor választott jelszava segítségével. Az étlapok megtekintéséhez válassza az ”ÉTELRENDELÉS” menügombot! A honlapon található információk és tápanyagértékek csak tájékoztató jellegűek, a konyhatechnológia, alapanyag használat, valamint a manuális tálalás miatt a kapott étel ezen értékei kismértékben eltérhetnek a feltüntetett értékektől, így e körben tehát felelősséget a Szolgáltató nem vállal! A kínálatból tetszése szerint választhat, illetve a megfelelő menü kiválasztásában kérheti szakértőnk segítéségét. (A kívánt eredmény elérése érdekében azonban célravezetőbb hosszabb egybefüggő időszakok rendelése). Napi minimális rendelési összeg csak kiszállításra kért ételek esetében van: 2000 Ft/nap (kiszállítás díj nélkül). Miután kiválasztotta az ételeket és a pénztár részben (kosár tartalma) megadta, hogy adott rendelését kiszállítással kéri vagy személyes átvétellel, a „Megrendelem” gombra kattintott, a program az adatbázisban rögzíti a rendelést. Megrendeléséről hamarosan visszaigazoló e-mailt küldünk. Megrendelése akkor válik véglegessé, ha azt munkatársunk feldolgozta, és írásban tájékoztatja megrendelése elfogadásáról az Ön által megadott e-mail címen. Szolgáltató felhívja figyelmét, hogy lehetősége van rendelését web shopon kívül e-mail formájában leadni a info@totosport.hu email címen. E-mailben leadott rendelés esetén mindenképp tüntesse fel az alábbi adatokat: – név – szállítási cím – számlázási cím – mobiltelefonos elérhetőség – fizetési mód (készpénzzel)- ételek típusa és mennyisége – rendelés – rendelési napok – kiszállítási vagy személyes átvétel napja (délelőtt/délután). Megrendelését, a pótrendelését, lemondását (csak e-mailben) a teljesítést megelőzően 1nappal tudja Szolgáltató befogadni.

Módosítás, pótrendelés, címmódosítás:
Rendelés lemondása: A már rögzített rendelését 24 órával (1 nap) a teljesítést megelőzően a info@totosport.hu e-mail címen írásban rögzítve tudja lemondani. A lemondás összegét a Szolgáltatónál levásárolhatja. Amennyiben a továbbiakban nem tervezi szolgáltatásunk igénybevételét ezt írásban jelezze ügyfélszolgálatunknak. Készpénzfizetés esetén kézbesítőnkkel a következő 1-3 munkanapon visszaküldjük a lemondás értékét, átutalás esetén pedig visszautaljuk azt 1-3 munkanapon belül.

Kiszállítás: Kiszállítás az adott napon/ kiválasztott napon délelőtt 7:30és délután 12:30 között történik, nem választható az időpont. A kiszállítások minden esetben a Toto Sport Kft munkatársai, megbízottjai által történik. Kiszállítási időpontot vállalni nem tudunk, így a megrendelés leadásakor mindenképp vegyék figyelembe, hogy megoldott legyen a kiválasztott időintervallumban való kézbesítés megoldottsága. Szolgáltató nem felelős a csomag esetleges kézbesítési meghiúsulásáért, amennyiben a fenti kiszállítási időintervallumban (délelőtt 7:30és délután 12:30) helyszínen nem tartózkodik, megadott elérhetőségein nem utolérhető és munkatársunk megkeresésére semmilyen formában nem reagál. Az Toto Sport fenntartja a jogot a rendelés indoklás nélküli elutasítására, egyébként a szerződésben vállalt határidőn belül történő teljesítésért mindent megtesz. Ha a szerződést ennek ellenére késedelmesen, vagy egyáltalán nem tudja teljesíteni, mert az áru – készlethiány miatt vagy más okból – nem áll rendelkezésre, erről haladéktalanul tájékoztatja Önt. A Toto Sport Kft. felhívja figyelmét, hogy kizárólag az „Ételrendelés – Fontos információk/Szállítási területek” menüpontban felsorolt helyszínekre vállal kiszállítást, az ettől eltérő kiszállítási címekre leadott rendeléseket teljesíteni nem tudja, ezért a rendelés leadása előtt, győződjön meg róla, hogy az Ön által megadott címszállítási körzetben van-e! Szolgáltató kéri a kedves Vásárlókat, hogy az árut kézbesítéskor a kiszállító kollégánk előtt szíveskedjék megvizsgálni, és ha a csomagolása sérült, azt azonnal jelezze felénk írásban az info@totosport.hu e-mail címen, vagy a probléma megoldása érdekében hívják az ügyfélszolgálatot!

Az átvett étel kezelése, garancia:
Az ételeket Szolgáltató szakszerűen kezeli és hűti- minőségük megőrzése érdekében – az elfogyasztásig tárolja Ön is hűtőszekrényben. Az ételeket visszazárható és mikrohullámú sütőben melegíthető műanyag dobozokban szállítjuk. Az ételeket hagyományos módon (sütőben, gázon, stb.) csak a csomagolás eltávolítása után lehet melegíteni. A csomagolást felbontva, ne tárolja és felmelegítés után rögtön fogyassza el az ételt, hogy az esetleges ételromlást elkerülje. Visszahűteni az ételt csak saját felelősségére szabad! Az étel átvételét követően a helytelen tárolás, kezelés és szavatossági idő túli felhasználása miatti esetleges minőségromlásért felelősséget a Szolgáltató nem vállal! Amennyiben a csomagot munkatársunk leszállította, azonban azt nem tudta kézbesíteni és Megrendelő olyan felhatalmazást ad, hogy azt a helyszínen (portaszolgálaton, ajtóban, kilincsre akasztva, stb.) hagyja ott, úgy sem a csomag épségéért, meglétéért és minőségromlásért Szolgáltató felelősséget nem váll! Ilyen vagy ehhez hasonló esetben sem a csomag újbóli kiküldése, sem pénzvisszatérítés nem kérhető! Termékek az alkalmazott technológiának köszönhetően megfelelő, hűtött tárolás mellett (0-5 C) 72 óráig biztonságosan eltarthatók!

Újbóli kézbesítés
Amennyiben munkatársunk a csomagot a megjelölt címre leszállítja, ott azonban azt senki nem veszi át, esetlegesen nem éri el Megrendelőt a megadott elérhetőségei egyikén sem, és nem rendelkezik felhatalmazással Megrendelő által a csomag helyszínen hagyására, vagy másnak való átadására, úgy egy későbbi időpontban munkatársunk újból megkísérli a csomag átadását, melynek külön kézbesítési díja 450 Ft/alkalom.

Árak
Az oldalon szereplő árak bruttó árak, tehát az ÁFÁ-t minden esetben tartalmazzák, továbbá az árban a csomagolás költségei is benne foglaltatnak! A Toto Sport az árváltoztatás jogát minden előzetes értesítés nélkül fenntartja. Az árváltozások akkor lépnek életbe, amikor a honlapon online megjelennek. Az árak minden esetben Magyarország törvényes fizetőeszközében, forintban kerülnek megállapításra. Amennyiben az Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül az oldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő „0” Ft-os vagy „1” Ft-os árra, akkor az Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében Ön elállhat vásárlási szándékától.

Panaszkezelés
A panaszkezelést az ügyfélszolgálat végzi. Minőségi, vagy mennyiségi kifogás esetén lehetőség szerint azonnal, illetve legkésőbb a következő munkanapon kerül kivizsgálásra, melynek eredményéről írásban értesíti Szolgáltató az Ügyfelet.

Az e-szerződésről:
Ön rendelésének leadásával és annak az Szolgáltató általi elfogadásával ún. elektronikus szerződés (továbbiakban: e-szerződés) jön létre. Az e-szerződés megkötésének, illetve magának a szerződésnek a nyelve a magyar. Szolgáltató tájékoztatja Ügyfeleit, hogy megrendelése szerződéskötésre irányuló nyilatkozatnak minősül. Az e-szerződés ténylegesen akkor jön létre, amikor e-mailben visszaigazoljuk Önnek a rendelés feldolgozását, ezzel egyidejűleg a Toto Sport Kft. vállalja a rendelés teljesítését a fent leírt feltételek szerint. Amennyiben rendelés visszaigazolás a legkésőbb 12 órán belül nem történik meg, úgy e körülményt az ügyfélszolgálat megadott elérhetőségein haladéktalanul jelezni szíveskedjék! Ha Ön ezt nem jelzi és rendelés visszaigazolására legkésőbb 24 órán belül sem kerül sor, úgy az Ön ajánlati kötöttsége megszűnik, a szerződés nem jön létre. A megrendelés és a rendelés teljesítését vállaló visszaigazolás (e-mail) útján létrejött e-szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, amely a megrendelés visszaigazolásától számított 2 hét időtartamon belül a rendszerben Ön által újra megjeleníthető, illetve hozzáférhető, a Szolgáltató ily módon iktatja és archiválja szerződését. Legyen figyelemmel arra, hogy a két hétnél korábban leadott rendeléseit a rendszer nem tárolja! A szerződéskötéshez szükséges, egymásra épülő technikai lépéseket a rendszer automatikusan kínálja fel vásárlóinknak a fentiekben ismertettek szerint. A folyamatot Ön a megrendelés elküldéséig bármikor megszakíthatja. A megrendelés elküldését megelőzően önnek lehetősége nyílik az Ön által bevitt adatokat ellenőrizni és az esetleges adatbeviteli hibákat javítani. A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Az Szolgáltató kizárólag jó minőségű, hibátlan termékeket forgalmaz. Az egyes termékek forgalmazása mindenben megfelel a hatályos magyar jogi előírásoknak.

Vevő elállási joga
Ön az élelmiszeráru átvételét követően elállásra nem jogosult tekintettel a 17/1999. (II.5.) Korm. rend. 5.§ c) pontjára, mely szerint a természeténél fogva vissza nem szolgáltatható továbbá gyorsan romlandó termékekre az elállási jog nem vonatkozik. Egyébként a megrendelés a fentiekben rögzített feltételek mellett lemondható vagy módosítható, továbbá hibás, sérült csomagolás esetén az átvétel megtagadható. Egyéb, a honlapon rendelhető nem élelmiszeráruk esetében ön – 17/1999. (II.5.) Korm. rend. 4.§ alapján – az áru átvételét követő 8 napon belül a szerződéstől indoklás nélkül elállhat, ám az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatos költségek Önt terhelik. A Szolgáltató az áru ellenértékét legkésőbb az elállást követő 30 (harminc) napon belül téríti vissza. Ön nem gyakorolhatja az elállási jogát olyan áru értékesítése esetén sem, amelyet az Ön kifejezett utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állított elő (így egyedileg összeállított termékek). A Szolgáltató ilyen esetben is követelheti a vásárlótól a nem rendeltetésszerű használatból, kezelésből eredő kárainak megtérítését.

Jogszabályok
A honlapról és web-áruházból történő vásárlásokat az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény Ektv. továbbá a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.5.) Korm. rendelet, a fogyasztóvédelemről szóló 1997.évi CLV. törvény, valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959.évi IV. törvény (Ptk.) szabályozza. A hivatkozott jogszabályok teljes szövegét a net.jogtar.hu vagy a magyarorszag.hu jogszabálykeresőkben megtekintheti.

Egyéb nyilatkozatok
A weboldalon való vásárlás feltételezi a Vásárló részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását. A Szolgáltató kizárja felelősségét minden olyan kárért, amely a Weboldalra való csatlakozás miatt következett be. A Vásárlót terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége. A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani, ám az esetleges változásokról a honlapján közleményt tesz közzé, ily módon tájékoztatva ezzel a tisztelt vásárlókat. Az esetleges módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A már leadott megrendelésekre a leadáskori ÁSZF irányadó. Ezen általános szerződési feltételek magyarul készültek. Bármely idegen nyelvre történő fordítás esetén a magyar nyelvű változat az irányadó. A fentiekben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. és a mindenkor hatályos az, ügyletre vonatkozó magyar jogszabályok rendelkezései az irányadóak.